Sida 1 av 1
2500 år gammalt Mjöd på nytt
Postat: 27 oktober 2016, 13:03
av iznogoud
Några forskare i Milwaukee har återskapat ett 2500 år gammalt mjöd. Smaksatt med Älggräs och mynta.
Låter spännande.
http://www.sciencealert.com/scientists- ... -years-ago
Blog
http://people.uwm.edu/barnold/2016/07/1 ... in-swabia/
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Postat: 29 oktober 2016, 14:01
av Bäckahästen
Det skulle jag gärna testat.
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Postat: 30 oktober 2016, 10:45
av Ättelägg
Om denna smaksammansättning vet jag inget men utifrån flera års besök i Polen i kombination med besök på E-types restaurang Aifur kan jag rekommendera Polen. Här hittar du mång olika typer av Mjöd som de av tradition producerar och till en mkt rimlig kostnad (dock ej Aifur som lagt på stor mellanskillnad).
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Postat: 30 oktober 2016, 18:45
av Yngwe
Instämmer med Ättelägg. polska Medovina är något jag med bävan blev bjuden på men accepterade av artighet. Fann att denna dryck om den är väl kyld är ren njutning slaget på glas.