2500 år gammalt Mjöd på nytt

Här kan du diskutera historisk teknik.
Användarvisningsbild
iznogoud
Inlägg: 41
Blev medlem: 1 maj 2015, 08:38

2500 år gammalt Mjöd på nytt

Inlägg av iznogoud » 27 oktober 2016, 13:03

Några forskare i Milwaukee har återskapat ett 2500 år gammalt mjöd. Smaksatt med Älggräs och mynta.
Låter spännande.

http://www.sciencealert.com/scientists- ... -years-ago

Blog

http://people.uwm.edu/barnold/2016/07/1 ... in-swabia/

Bäckahästen
Inlägg: 1787
Blev medlem: 30 april 2015, 22:45
Ort: Blekinge

Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt

Inlägg av Bäckahästen » 29 oktober 2016, 14:01

Det skulle jag gärna testat. :D

Ättelägg
Inlägg: 506
Blev medlem: 3 maj 2015, 10:47

Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt

Inlägg av Ättelägg » 30 oktober 2016, 10:45

Om denna smaksammansättning vet jag inget men utifrån flera års besök i Polen i kombination med besök på E-types restaurang Aifur kan jag rekommendera Polen. Här hittar du mång olika typer av Mjöd som de av tradition producerar och till en mkt rimlig kostnad (dock ej Aifur som lagt på stor mellanskillnad).

Användarvisningsbild
Yngwe
Inlägg: 4400
Blev medlem: 15 april 2015, 23:01
Ort: Gränna

Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt

Inlägg av Yngwe » 30 oktober 2016, 18:45

Instämmer med Ättelägg. polska Medovina är något jag med bävan blev bjuden på men accepterade av artighet. Fann att denna dryck om den är väl kyld är ren njutning slaget på glas.

Skriv svar