Välkommen!

Information och meddelanden rörande forumet.
Användarvisningsbild
Yngwe
Inlägg: 3721
Blev medlem: 15 april 2015, 23:01
Ort: Gränna

Välkommen!

Inlägg av Yngwe » 28 april 2015, 22:48

Välkomna till Skandinaviskt Arkeologiforum!

Vår önskan och ambition är att forumet ska vara en plats för givande diskussioner och en källa till kunskap och glädje för alla medlemmar. Visa av erfarenhet vet vi att för att uppnå detta är en aktiv och konsekvent moderering nödvändig.

Först och främst innebär detta att se till att forumets regler efterlevs, inlägg som bryter mot dessa kommer att helt eller delvis att tas bort och medlemmen i fråga kommer att varnas eller i värsta fall bannlysas. Vi hoppas att detta blir en mycket liten del av vårt arbete.

Dessutom kommer vi aktivt att ingripa vid inlägg som inte direkt bryter mot några regler, men som ändå inte riktigt håller den standard som vi önskar. Det kan innebära att ett meddelande som innehåller ett påstående som inte är styrkt kommer att rödmarkeras, och vi kommer att lägga till en kommentar om att en källa behövs . Ett sådant ingrepp skall inte ses som en varning, utan som en uppmuntran till att styrka påståendet ifråga. Den nytillkomne läsaren får på så vis dessutom lättare att värdera enskild inlägg. Givetvis är det fritt och välkommet att framföra hypoteser, spekulationer och lösa tankar så länge det framgår att det är sådana det rör sig om.
Vi anar att med detta kommer det bli mer för oss att göra, men att det med tiden kommer att bidra till att höja standarden på forumet.

Som om detta inte var nog så kommer tinget dessutom varje kvartal utse en stjärnmedlem som utmärkt sig med något positivt. Det kan vara spännande nyheter, fantastiska upptäckter eller särskilt goda inlägg som ligger till grund för utnämningen. Detta hoppas vi blir den uppgift som blir svårast och kräver mest diskussion.


Tinget

Låst